Ga naar hoofdinhoud

Het geheel is groter dan de som der delen.

Talent Academy Westfriesland is in juni 2019 gestart vanuit de zorg, met als (hoger) doel het bieden van perspectief aan regionaal talent. Zowel ‘talent in huis’ als ‘talent in de schoolbanken’. Hbo in de regio is daar een belangrijk instrument in, om deze talenten ontwikkelperspectief te bieden. We hebben o.a. de volgende concrete projecten/activiteiten opgezet:

1. Post-hbo opleiding (in WF!) “Innoveren in Zorg & Welzijn met Technologie”. 19 deelnemers vanuit 9 zorgorganisaties;

2. Westfriese hbo-Verpleegkunde flex klas (35 mbo zorgmedewerkers Omring, Wilgaerden LeekerweideGroep én Dijklander ziekenhuis volgen individuele maatwerk hbo-leerroutte én leren van elkaar);

3. Hbo(+) onderzoeksprogramma met o.a. Omring naar thuisrevalidatie van ouderen met behulp van o.a. E-health;

4. Hbo(+) onderzoeksprogramma met o.a. Wilgaerden LeekerweideGroep naar het tegengaan van ondervoeding onder thuiswonende ouderen.

Daarnaast is nu vanuit de IT sector het initiatief genomen tot de IT Academy. Op naar de volgende Westfriese KRACHT sectoren. We zetten samen West-Friesland op de kaart!

Onze succesfactoren
• Eigen belang verbinden aan een groter gedeeld belang
Investeren in relaties met de diverse stakeholders om van daaruit SAMEN concrete doelstellingen, projecten en gewenste resultaten te realiseren.

• “Twee-sporen beleid”
Ambitie/grotere doel in beeld houden (spoor 1) en daarbij passende concrete experimenten en projecten opzetten (spoor 2). West-Friese niet alleen lullen maar ook poetsen aanpak.

Energie leidend laten zijn
Zit er energie op samenwerking? Op een idee? Op een aanpak? Ja? Dan gaan! Nee? Dan vooral niet aan dode paarden trekken!

Wat zijn jouw/jullie uitdagingen rondom talent? Wat doe je voor je eigen mensen of toekomstige medewerkers? Hoe zorg jij ervoor dat jij vanuit een ‘groei & ontwikkel’ mindset blijft innoveren? En hoe betrek je daar je eigen en nieuwe mensen bij?

Graag gaan we met jullie in gesprek/dialoog om:
• Jullie ideeën, wensen en uitdagingen rondom talent en talentontwikkeling (met het mbo en hbo onderwijs) te horen
• Jullie te inspireren én uit te dagen een concrete volgende stap te laten definiëren > wat kun je morgen én overmorgen (anders) doen om je idee/wens te realiseren? Met wie kom je verder?
• Af te sluiten met de hamvraag: wat ga jij nu zelf (anders) doen?

Bekijk hier de presentatie

BEKIJK HIER DE KENNISSESSIE

Back To Top